Jämsän Haukilahden metsäopisto Eväjärven rannalla – Tee tarjous!

Nyt tarjolla ainutlaatuinen kokonaisuus: Haukilahden metsäopisto. Yhteensä noin 4,7 hehtaaria maata, kolme rakennusta, majoitustilat 23 hengelle ja kokoustilat 30 hengelle. Kohde sijaitsee rauhallisella paikalla Jämsän Längelmäellä Eväjärven rannalla, noin 30 km Jämsän keskustasta ja 65 km Tampereelta. Haukilahti tarjoaa luonnon rauhaa ja mahdollisuuksia järjestää erilaisia majoitus-, juhla- ja kokouspalveluita. Rakennusoikeutta on myös jäljellä runsaasti, joten potentiaalia on vaikka mihin!

Haukilahden kohdekokonaisuus

Haukilahden metsäopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet järjestää majoitus-, juhla- ja kokouspalveluita Jämsän Längelmäellä Eväjärven rannalla. Myyntikohde sisältää noin 4,7 ha suuruisen määräalan kiinteistöstä 182-462-3-5 sekä määräalalla sijaitsevat rakennukset. Kohde sijaitsee noin 65 km Tampereelta ja 30 km Jämsästä. 

Haukilahden metsäopiston tilat ovat toimivat ja viihtyisät. Päärakennus on valmistunut 1952, talonmiehen asunto 1964 ja sekä rantasauna 1998. Haukilahdessa on majoitustilat 23 henkilölle 1-3 hengen huoneissa. Päärakennuksen luentosali toimii hyvin myös kokous- tai juhlatilana. Opistolla voi järjestää tilaisuuksia sekä pienille, että isoille ryhmille. Saliin mahtuu n. 30 henkilöä. 

Rantasauna on varustukseltaan nykyaikainen ja siihen kuuluu kylpytilan lisäksi erillinen puku- ja takkahuone. Takkahuoneessa on tilat 12 henkilölle, mikä mahdollistaa haluttaessa tilaisuuksien järjestämisen myös saunalla. Lämmitysjärjestelmä on uusittu vuonna 2020. Kaikki rakennukset lämmitetään päärakennuksessa olevasta keskusyksiköstä käsin. 

Kiinteistöllä on voimassa 2.6.1997 vahvistunut Längelmäen rantakaava. Kaavassa määräala on merkitty RM-alueeksi (matkailua palvelevien rakennusten korttelialue) ja M-alueeksi (maa- ja metsätalousalue). RM-alueelle saa rakentaa koulutustoimintaa ja siihen liittyvää majoitusta palvelevia rakennuksia sekä talousrakennuksia. Lisäksi alueelle saa rakentaa asuinrakennuksia alueella työskenteleviä varten. Rakennusoikeus on yhteensä 2.000 kem2. Rantasaunalle on osoitettu oma rakennusala 200 kem2:n rakennusoikeudella. Verottajan tietojen mukaan rakennusten kokonaisala olisi yhteensä 837 m2, jolloin käyttämätöntä rakennusoikeutta olisi noin 1.163 kem2, mikäli kokonaisala vastaa kerrosalaa.

Haukilahden metsäopisto myydään tarjousmenettelyn kautta. Kohteen alin hyväksyttävä tarjous on 387 000 euroa. Tämän hintapyynnön alittavia tehtyjä tarjouksia ei tutkita eivätkä ne ole mukana tarjousmenettelyprosessissa. Tarkemmat tarjousmenettelyyn liittyvät ohjeet löytyvät myyntikohteen liitteestä. 

Tarjoukset lähetetään kiinteistönvälittäjälle sähköpostilla 30.08.2024, klo 15:00 mennessä alla näkyvään osoitteeseen.

 

LKV Eurokiinteistöt & Kiinteistömaisema Oy

Harri Partio

harri.partio@eurokiinteistot.fi
Puh. +358 500 210 700
Maaherrankatu 32 50100 MIKKELI

 

Kuvia kohteesta

 

TARJOUSMENETTELYN SÄÄNNÖT

  1. Kohteelle ilmoitetaan alin hyväksyttävä tarjous. Tämän hintapyynnön alittavia tehtyjä tarjouksia ei tutkita eivätkä ne ole mukana tarjousmenettelyprosessissa. Tarjousmenettelyn aikana tarjouksista ei anneta tietoja.

  2. Maanomistaja voi saatujen tarjousten perusteella joko päättää tarjouskilpailun tai järjestää tarjouksen tehneille uuden tarjouskierroksen.

  3. Mahdollista uutta tarjouskierrosta varten, lähetetään kaikille hyväksyttävän tarjouksen tehneille sähköposti, jossa ilmoitetaan mahdollisuudesta jättää korotettu tarjous ilmoitettuun päivään mennessä sekä ilmoitetaan ensimmäisellä kierroksella tehty korkein tarjous.

  4. Vain korottamalla tehtyä tarjousta tai ilmoittamalla, että aiemmin tehty tarjous on voimassa, voi jatkaa osallistumista tarjousmenettelyyn.

  5. Mikäli tarjouksentekijä ei osallistu myyjän ko. kohteelle ilmoittamaan uuteen tarjouskierrokseen, katsotaan hänen ensimmäisellä kierroksella tekemänsä tarjous hylätyksi, vaikka tehty tarjous ylittäisi alimman esitetyn hintapyynnön.

  6. Uudet tarkistetut tarjoukset pyydetään määräpäivään mennessä ja määräaikana saatujen tarjousten keskuudesta valitaan korkein tarjous, jonka tekijän kanssa aloitetaan myyntineuvottelut.

  7. Jos toisen tarjouskierroksen jälkeen on kaksi tai useampia samansuuruisia tarjouksia, myyjä neuvottelee erikseen kunkin suurimman tarjouksen tehneen kanssa.

  8. Maanomistaja pidättää itsellään oikeuden valita saamistaan tarjouksista tarjousmenettelyn voittaja. Maanomistajalla on oikeus myös hylätä kaikki saamansa tarjoukset.

  9. Kaikille toiseen tarjouskierrokseen osallistuneille lähetetään sähköposti, jossa ilmoitetaan tarjouksen joko tulleen hylätyksi tai hyväksytyksi. Niille, jotka ovat osallistuneet vain ensimmäiseen tarjouskierrokseen eivätkä ole jättäneet tarkistettua hintatarjousta, ei ilmoituskirjeitä lähetetä, vaan heidän katsotaan luopuneen tarjousmenettelystä kesken prosessin.

  10. Tarjoukset lähetetään kiinteistönvälittäjälle sähköpostilla 30.08.2024, klo 15:00 mennessä alla näkyvään osoitteeseen.

 

LKV Eurokiinteistöt & Kiinteistömaisema Oy

Harri Partio

harri.partio@eurokiinteistot.fi
Puh. +358 500 210 700
Maaherrankatu 32 50100 MIKKELI