Markku Ihalainen

Rantamaasto Oy LKV
Häme, Keski-Suomi ja Kymenlaakso

Markku Ihalainen työskentelee Espoossa, mutta hänen myymiensä tonttien alue kattaa eteläisen Suomen lisäksi myös Keski- ja Itä-Suomea.

Markku haluaa muistuttaa tonttihaun alussa, ettei aivan täydellistä rantatonttia ole välttämättä olemassakaan, joten hakijan on hyvä miettiä tärkeimpiä toiveitaan etukäteen. Onko etäisyys monen muun poisrajaava tekijä vai onko välttämätöntä, että ranta avautuu länteenpäin.

Moni hakee esim. mäntykangastonttia, mutta monesti tällaisilla tonteilla on varsin avoimet sivuttaissuuntaiset näkymät naapuritonteille. Sähköliittymän edullinen saatavuus mainitaan myös usein tärkeänä tekijänä, mutta toisaalta nykyään on jo erittäin kehittyneitä muita energiamuotoja ja tämä kehitys tulee jatkossa kiihtymään entisestään.

Työn hauskoista piirteistä Markku mainitsee kerrat, kun  esim. perheen isäntä esittää sellaisia tontin maastotoiveita, ettei emäntä voi vahingossakaan istuttaa tontille mitään.

Niin Markku itse kuin valtaosa hänen asiakkaistaan hakevat mökiltä eniten puhdasta vettä, luonnonrauhaa ja siedettävää etäisyyttä kotoa. Omalla mökillään Markku on löytänyt itsestään ahkeran timpurin. Aikaansaannokset (esim. satojen neliöiden terassit) eivät kuulemma välttämättä jää rakennustaiteen historiaan, mutta ei väliksi, sillä nikkarointi tuottaa hänelle suurta mielihyvää ja perhe on hyväksynyt työn jäljen.

- Loppujen lopuksi itselleen ja omalle perheellehän sitä mökillään puuhaa mitä milloinkin mieleen juolahtaa. Ja tietenkin omassa rauhassa. Omalla maalla. Ja omalla aikataululla, Markku muistuttaa.

 

 

Markun toiminta-alueeseen kuuluuvat Häme, Keski-Suomi ja Kymenlaakso.  Ota yhteyttä Markkuun  ja kysy alueen UPM Bonvesta tonteista ja lisämaista!

 

Työn hauskoista piirteistä Markku mainitsee kerrat, kun  esim. perheen isäntä esittää sellaisia tontin maastotoiveita, ettei emäntä voi vahingossakaan istuttaa tontille mitään.