Me kun olemme sekalainen perhe, joka koostuu kahden maan kansalaisista, poikkeamme aina välillä suomalaisesta perinteisestä kaavasta. Se näkyy monenlaisissa eri asioissa, mutta etenkin ruokailutottumuksissa. Kun talven jälkeen palaamme Kaliforniasta kesäiseen Suomeen, ahmimme tietenkin kaikkia niitä herkkuja joita ikävöimme eniten; ruisleipää, uusia perunoita ja kalaa. Suomalainen grillimakkarakin on ihan omassa luokassaan amerikkalaisiin serkkuihinsa verrattuna. Mutta kun ne perinteiset makkarat ja aurajuustopekonisienet on tehty jo useampaan kertaan, alkaa mieli tehdä jo jotain muutakin. Niinpä kesäkeittiöstämme tulee aina iloinen sekasotku Suomea, Amerikkaa ja muita maita, perinteisellä ja välillä ei niin perinteisellä tavalla.
Tässä muutama hauska ruoka, joiden suosio Yhdysvalloissa on taattu, mutta jotka toimivat myös suomalaisessa mökkipöydässä: