Mökkipihan hauskimmat pelit

07/10/2019 14:09:08

Mökillä ja sen pihamaalla riittää yleensä aina jotain hommaa, jota voisi tehdä. Mutta mökillä on myös tärkeää pihatöiden ja rakennuspuuhien lomassa muistaa välillä ottaa rennosti ja pitää hauskaa. Yksi mukavimmista tavoista viettää aikaa yhdessä mökillä ja olla samalla ulkona, ovat erilaiset kivat pihapelit. Pelailu sopii niin koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi, mökkivieraiden kanssa puuhailuksi tai vaikkapa parisuhdeviikonlopun ohjelmaksi.

Meidän mökillemme on ehtinyt kertyä yhtä sun toista pihapeliä, ja pikkuhiljaa osa niistä on muotoutunut suosikeiksemme. Joko sinä olet kokeillut näitä hauskoja pelejä?

Mölkky

Mölkky lienee varsinainen moderni suomalainen pihapeliklassikko! Lähes jokainen on joskus sitä päässyt pelaamaan, ja usealta mökiltä tämä peli jo löytyykin. Kyseinen peli on helppo ja sen sääntöjä voi tarvittaessa myös helposti muokata omanlaisiksi. Mölkky sopii erinomaisesti esimerkiksi illanistujaisiin ja mökkivieraiden kanssa pelattavaksi, koska pelaajamäärälle ei ole rajoituksia, eli isokin joukko voi pelata yhdessä, ja lisäksi peli on sopivan rento, jotta samalla ehtii myös jutella.

 
molkyn_heitto.jpg
 
molkkypalikat_v1.jpg
 

Kroketti

Tämä peli on meidän mökkikuntamme suosikki! Mökkipihalla on tilaa rakentaa vaikka miten pitkä ja haasteellinen rata. Kroketti sopii pienemmälle porukalle tai vaikkapa pariskunnalle, sillä pelaajia voi olla maksimissaan neljä. Myös kroketin sääntöjä voi helposti tarvittaessa muokata osallistujien tasoon sopivaksi. Tämäkin on rento peli, joka kuitenkin helposti tuo myös osallistujien voitontahdon sopivasti esiin!

 
krokettia-mokkipihalla.jpg
 

Frisbee

Frisbee on aina varma valinta, ja se sopiikin rentoon kesäpäivään kuin nenä päähän. Frisbeen heittelyyn voi osallistua loputon määrä ihmisiä, eikä kyseessä tarvitse välttämättä olla minkäänlainen kisa, vaan pelkästään hauskaa yhdessäoloa ja heittelyä leppoisassa hengessä. Toki kilpailuhenkiset voivat halutessaan viedä homman seuraavalle tasolle ja hankkia esimerkiksi frisbeegolf-korin ja muutaman kiekon mökkipihalleen. 

 
frisbee-ilmassa.jpg
 
koira-ja-frisbee.jpg
 

Sulkapallo

Tilavalle mökkipihalle mahtuu yleensä helposti virittämään sulkapalloverkon. Sulkapallo on helppo ja kiva peli, jossa saa samalla halutessaan myös kunnolla liikuntaa. Pelata voi kaksi tai neljä henkilöä kerralla - joko oikeilla säännöillä tai rennommilla mökkisäännöillä. Ja toki leppoisa pelailu ja vaikkapa vain pallon syöttely onnistuu erinomaisesti ilman verkkoakin. 

 
sulkapallomailat.jpg
 
sulkapallopeli.jpg
 

Tikanheitto

Tikanheitto on meille monille tuttua puuhaa jo lapsuudesta. Jos mölkky on nykyhetken suosituin pihapeli, oli tikanheitto sitä varmaankin joskus menneisyydessä. Ja se on edelleenkin todella kivaa! Tikkataulu tikkoineen on edullinen hankinta, ja siitä on takuuvarmasti paljon iloa mökkipihassa. Tikanheittoon ei ole aina pakko varata hirveästi aikaa, vaan tikkoja voi käydä heittelemässä silloin kun ylimääräistä aikaa sattuu olemaan. Toki esimerkiksi mökkivieraiden kanssa tikanheitosta saa myös aikaan hauskan kilpailun, jossa häviäjä voi esimerkiksi joutua tiskaamaan tai vaikka tekemään tulet grilliin. 

 
tikanheitto_v1.jpg
 

Pelailla voi joko yhtä peliä silloin tällöin, tai pistää pystyyn vaikka koko viikonlopun kestävät mökkiolympialaiset, joissa kisataan jokaisessa lajissa vuorollaan ja voittajaa odottaa jokin kiva palkinto. Mukaan voi silloin halutessaan lisätä myös muita hauskoja lajeja, kuten vaikka saappaanheittoa, pussihyppelyä ja kananmunan kuljetuksen lusikassa. 

 

Mökkipeleissä tärkeintä on hauska ja rento yhdessäolo, ulkoilmasta nauttiminen ja kaunis miljöö - mutta ei voittokaan toki pahitteeksi ole. Hauskoja pelihetkiä!

 

-Netta