Mökkisaunan hemmotteluhetket

09/02/2019 21:00:00

Onko olemassa mitään ihanampaa, kuin oman mökkisaunan lempeät löylyt? Pulahdus laiturilta järveen, kylmä saunajuoma ja tuore, itse solmittu vihta. Saunan lauteilla istuessa kiire ja murheet unohtuvat. On vain tämä hetki.

Mökillä on aikaa saunoa pitkän kaavan kautta kaikessa rauhassa, joko yksin tai yhdessä. Saunan löylyt rentouttavat ja antavat mielenrauhaa kesät talvet. Mökkisaunan hemmottelevaa ja rentouttavaa vaikutusta voi lisätä entisestään tekemällä saunassa ihania hemmotteluhoitoja niin hiuksille kuin vartalollekin. Niitä on helppoa valmistaa myös itse, jo mökiltä entuudestaan löytyvistä ainesosista.

 

Itse valmistelut hemmotteluhoidot ovat myös ympäristöystävällisiä, sillä niissä ei ole kemikaaleja tai mikromuoveja. Hoitoja on mukavaa tehdä porukalla, tai viettää rauhallinen hetki hemmotellen itseään kaikessa rauhassa.  Voi tehdä hoidot joko kaikki samalla saunakerralla, tai vaikka jokaisen eri saunakerralla. Ne sopivat myös erinomaisesti puuhaksi tyttöjen saunailtaan tai vaikkapa morsiussaunaan.

Virkistävä kuorinta hiuspohjalle

 
hiuspohjankuorinta_diy.jpg
 

Kuten iho, myös hiuspohja kaipaa välillä kuorintaa. Tämä yksinkertainen sokerikuorinta virkistää ja raikastaa hiuspohjan ihoa. Se sopii erityisen hyvin heille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita.

 

Tarvitset:

  • 3 rkl ruskeaa ruokosokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

Sekoita sokeri ja öljy keskenään. Hiero kuorinta huolellisesti hiuspohjaan, ja anna sitten seoksen vaikuttaa 5-10 minuuttia. Pese sitten hiukset normaaliin tapaan shampoolla ja hoitoaineella. 

 

Hoitava hiusnaamio

 
hiusnaamio_diy.jpg
 

Tämä hiusnaamio hoitaa hiuspohjaa ja hiuksia, ja kaneli voi auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin. Hunaja puolestaan kosteuttaa ja rauhoittaa päänahan ihoa.

 

Tarvitset:

  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kanelia

Tee näin:

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Hiero naamio sormin kuivaan hiuspohjaan, anna sen vaikuttaa 20-30 min ja pese sitten hiukset normaaliin tapaan.

 

Elvyttävä vartalokuorinta

 
vartalokuorinta_diy.jpg
 

Kahvikuorinta tekee ihosta tulee ihanan sileän, pehmeän sekä virkistyneen.

 

Tarvitset:

  • noin 1 dl käytettyjä kahvinpuruja
  • 1 rkl oliivi- ja rypsiöljyä

Tee näin:

Sekoita käytetyt kahvinpurut ja öljy hyvin keskenään. Hiero sitten tuotetta kaikkialle vartalon iholle pyörivin liikkein. Pese lopuksi kuorinta pois iholta ja saippuoi iho normaaliin tapaan. Kuorinnan käytön jälkeen iholle kannattaa levittää kosteusvoidetta.

 

 
kahvinpurukuorinta.jpg
 

Hemmotteluhoitojen valmistaminen itse on helppoa ja kivaa, samoin kuin niiden käyttäminen mökkisaunassa. Varaa itsellesi paljon aikaa, kiireetön mieli ja vaikkapa muutama kynttilä saunan pukuhuoneeseen, niin ihana spa-elämys mökkisaunassa on taattu! Välillä voi pulahtaa uimaan ja vilvoitella kaikessa rauhassa saunan terassilla tai laiturinnokassa.

 

-Netta