Mökkipuuhaa: pihapelejä ja unohtuneet mölkyn säännöt

07/17/2018 09:42:00

Ei mökkikeikkaa ilman tikkakisoja. Tai mölkkymestaruuden ratkaisemista. Mökillä löytyy aina mystisesti aikaa pihapeleihin. Kanssamökkeilijöitä ei tarvitse montaa kertaa houkutella ratkaisemaan herruutta, milloin mistäkin lajista.

Meidän perheen suosikki on mölkky. Tosin mölkyn säännöt on parasta olla käden ulottuvilla kisaristiriitojen ratkaisemiseksi. Jokainen kun tahtoo muistaa jonkin kohdan aina vähän eri tavalla. Erinäisissä kiistatilanteissa on ohjelehtisen puutteessa googlattu, kilautettu kaverille tai keksitty ihan uusia juonenkäänteitä. Joita tosin ei yleensä muisteta enää seuraavalla pelikerralla.

"Meidän perheen suosikki on mölkky." 

2_molkyn_saannot_700.jpg
 

Oli kyseessä sitten tikanheitto, petankki, kroketti, mökkiolympialaiset tai mölkky, niin osanottajia löytyy helposti. Näitä kaikkia on sujuvaa pelata suuremmallakin joukolla. Pelitilannetta tasoittaakseen voi järjestellä sekajoukkueita tai tehdä omat sarjansa aikuisille ja lapsille. Ja mikä parasta, mökin pihapeleissä ollaan harvoin palkintojen perään. Mestaruus ja siitä pröystäily yleensä riittävät. Voittajan voi myös palkinnoksi vapauttaa mökkitiskeistä, polttopuiden hakkuusta tai saunaveden kantamisesta.

"Voittajan voi myös palkinnoksi vapauttaa mökkitiskeistä, polttopuiden hakkuusta tai saunaveden kantamisesta."

 
3_mokkipuuhaa_pihapelit_molkky_700.jpg
 

Mölkyn säännöt

  • Peliin tarvitaan numeroidut keilat, heitin eli mölkky, vähintään kaksi pelaajaa sekä pistetilanteen kirjaamisvälineet.
  • Keiloista muodostetaan tiivis ryhmä 3-4 metrin päähän heittopaikasta. Ensimmäinen pelaaja suorittaa avausheiton.
  • Jos yksi keila kaatuu, niin heiton pistemäärä on kaatuneen keilan numero. Kun keiloja kaatuu useampi, niin heiton pistemäärä on kaatuneiden keilojen lukumäärä. Myös avausheitosta lasketaan pisteet.
  • Keilaa ei lueta kaatuneeksi, jos se nojaa toiseen keilaan tai mölkkyyn. Heiton jälkeen kaatuneet keilat nostetaan pystyyn kaatumapaikalleen.
  • Jos pelaaja jää kolmella peräkkäisellä heittokierroksella ilman pisteitä eli heittää ohi, hän putoaa pelistä
  •  Mölkky päättyy, kun ensimmäinen pelaaja saa tasan 50 pistettä. Jos pistemäärä ylittää 50, niin pelaajan pisteet putoavat takaisin 25 pisteeseen.
 
4_molkky_pihapelit_700.jpg
 

Voitokkaita mölkkymatseja!


- Maria