DIY Kasvonaamio - Hemmottelua saunahetkeen

08/20/2018 21:00:00

Mökillä saunominen kuuluu asiaan ja siihen on yleensä enemmän aikaa kuin kotona arjen kiireiden keskellä. Itsetehty kasvonaamio tuo hemmottelua saunahetkeen. Sen valmistaminen on helppoa ja onnistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Ota hetki aikaa itsellesi ja nautiskele naamiosta joko saunan lauteilla tai laiturin nokassa istuskellen.

Kirkastava kasvonaamio kuorii ja hoitaa. Tärkeintä on varmistaa, että kasvonaamioon käytettäviä yrttejä ei ole suihkuteltu tuholaismyrkyillä. Tämä naamio valmistui itse kasvatetusta mintusta, joten se on taatusti puhdasta. Minttupohjainen naamio tuoksuu raikkaalle ja siinä käytettävä kaura poistaa iholta epäpuhtauksia hellästi. Hunaja puolestaan kosteuttaa.

 

"Minttupohjainen naamio tuoksuu raikkaalle
ja siinä käytettävä kaura poistaa iholta epäpuhtauksia hellästi. 
Hunaja puolestaan kosteuttaa."

 
DIY_kasvonaamio_minttu_hunaja_kaura.jpg
 

Mintut ovat monivuotisia ja helppohoitoisia yrttejä, joten niitä kannattaa ehdottomasti istuttaa mökkipuutarhaan. Kasvimaalla tai kukkapenkissä mintut leviävät helposti ja vievät nopeasti tilaa muilta kasveilta. Itse kasvatan erilaisia minttuja ruukuissa, jolloin niiden vallatonta kasvua on helppo hillitä. Syksyllä siirrän mintut talvehtimaan kasvimaan kulmalle tai perunapenkkiin. Seuraavana keväänä mintut on taas helppo kaivaa ylös, jakaa ja istuttaa uuteen ruukkuun. Monipuolinen minttu sopii kauneudenhoidon lisäksi juomiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

 
DIY_kasvonaamio_2.jpg
 

Kirkastava DIY kasvonaamio

  • Pieni kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita
  • 1 teelusikallinen juoksevaa hunajaa
  • tilkka vettä
 
  1. Hienonna mintunlehdet ja kaurahiutaleet esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää pieni tilkka vettä, jotta saat tasaista tahnaa. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jos seoksesta tulee liian juoksevaa, lisää kaurahiutaleita. Jos seos on liian jämäkkää, lisää vielä tilkka vettä.
  3. Painele seosta kasvoille ja kaulalle. Hiero ihoa muutama minuutti hellästi, kevyin ja pyörivin liikkein. Anna naamion vaikuttaa kasvoilla noin 10 minuuttia. Huuhtele kasvot puhtaiksi haalealla vedellä ja painele kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä

 

  • Kaura poistaa epäpuhtauksia iholta ja kirkastaa sitä
  • Minttu raikastaa ja viilentää ihoa
  • Hunaja kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa

 

Älä käytä naamiota, jos olet allerginen jollekin sen raaka-aineista. Halutessasi kokeile naamiota ensin pienelle ihoalueelle.

 
DIY_kasvonaamio_3.jpg
 

Itsensä hemmottelu ei ole kallista, sillä kauneushoitolatunnelmaa saa helposti keittiön kaapista!

 

-Maria