5 hyvää syytä hankkia rantatontti Saimaalta

Saimaan ympäristö lumoaa varsinkin kesäisin. Kauniit luontokohteet, nähtävyydet ja kiehtovat kesäkaupungit takaavat muistot, jotka lämmittävät talven kylminä pakkaspäivinä. Kokosimme viisi tärkeintä syytä ostaa rantatontti Saimaalta. Lue koko listaus!

1. Suomen suurin ja kaunein järvi

Saimaata ei turhaan sanota Suomen kauneimmaksi järveksi, sillä sen maisemat lumoavat vuodenajasta riippumatta. Monien suomalaisten rakas kesäasunto sijaitseekin juuri Saimaan rannalla. Omalta mökkitontilta on helppo tehdä autoretkiä Saimaalla sijaitseviin kohteisiin.

Saimaa on kooltaan hurjat 4300 neliökilometriä ja rantaviivaa siltä löytyy 14 850 kilometriä. Saimaan alue oli aikanaan Venäjän tsaarien ja muiden siniveristen lempilomailukohteita. Nykyään Saimaa esiintyy usein ulkomaalaisten medioiden vierailun arvoisten järvien listauksissa, ja alueella käy turisteja vuosittain ympäri maailman.

2. Saimaan kesäkaupungit

Tonttejamme löytyy läheltä legendaarisia Saimaan kesäkaupunkeja Savonlinnaa, Mikkeliä, Lappeenrantaa ja Imatraa. Ei myöskään kannata unohtaa virkeitä ja tapahtumarikkaita kesäkuntia Sulkavaa, Puumalaa, Savitaipaletta, Mäntyharjua tai Punkaharjua.

Näiden paikkojen kulttuuritarjonta ei jätä ketään kylmäksi. Kesäteatterit, konsertit, vene- ja soutukilpailut tai ihan vain vierailu kesätorilla on elämys, mikä jokaisen tulisi kokea edes kerran elämässään. Lähde esimerkiksi Lappeenrantaan ihailemaan Suomen suurinta hiekkalinnaa, vanhaa 1700-luvulta peräisin olevaa linnoitusta ja päätä matkasi Kauppatorille, missä voit napata torievääksi perinteisen vedyn tai atomin. 

3. Saimaannorppa

Suuri Saimaa, mut sata on hylkeitä vaan / Kohta jäljellä ei ehkä ainuttakaan. Näin lauloi Juha Vainio aikoinaan saimaannorpasta kappaleessaan Vanhoja poikia viiksekkäitä. Erittäin uhanalaisen ja aran saimaannorpan kohtaaminen vesillä tuntuu samalta kuin sattuisi näkemään mystisen satuolennon. Viiksekkään kaverin tuhahtava tervehdys vedenpinnalta on näky, jonka muistaa lopun ikäänsä. Saimaalla aikaansa viettävät mökkeilijät tapaavat saimaannorppia usein keväisin, jolloin ne nousevat rantakiville karvanvaihtoon.

Nykyään saimaannorppakanta on hieman parantunut, kiitos suojelutyön. Saimaalla kalastaessaan kannattaakin tutustua ennen vesille lähtöä norppaturvallisen kalastuksen ohjeisiin

4. Pitkät vesireitit

Saimaa on vesilläliikkujan unelma, sillä se on täynnä vesireittejä. Pisimmät niistä vievät aina Etelä-Karjalasta Pohjois-Savon perukoille saakka. Nappaa allesi sup-lauta, kanootti, kajakki, moottori- tai purjevene ja voit löytää paikkoja, joihin pääsee vain vettä pitkin. Rauhallisella melontaretkellä sielu lepää kauniissa Saimaan vesistömaisemissa, ja saatat jopa nähdä saimaannorpan köllöttelemässä rantakivillä!

Pidemmällä venereissulla tauko- tai yöpymispaikaksi voi valikoida mukavan näköisen pikkusaaren. Saarihyppely onkin monien Saimaalla kesäpaikkaansa pitävien lomailijoiden lempiharrastus.

5. Saimaan risteilyt

Mikäli oleskelu omalla tontilla alkaa kyllästyttämään, voi kesäpäivää lähteä viettämään Saimaan risteilylle. Nostalginen höyrylaivaristeily Saimaan sisävesillä on mieleenpainuva kokemus, joka sopii koko perheelle. Höyrylaivan kyytiin voit hypätä esimerkiksi Savonlinnassa, jota sanotaan Saimaan vesiliikenteen keskukseksi. Savonlinnasta lähtee myös pitempiä reittiristeilyjä Kuopioon, Punkaharjulle ja Lappeenrantaan.

 

Katso kaikki rantatonttimme Saimaalta