UPM Bonvesta
  • Joulukalenteri
  • Arvonnan voittajat ja vastaukset aiempiin arvoituksiin

Arvonnan voittajat ja vastaukset aiempiin arvoituksiin

Tarkista aiempien päivien joulukalenteriarvoitusten oikeat vastaukset ja päiväpalkintojen voittajat!

Arvomme UPM Bonvestan joulukalenterin päiväpalkinnon voittajan aina kalenteriluukkua seuraavana arkipäivänä. Olemme voittajaan henkilökohtaisesti yhteydessä, minkä lisäksi julkaisemme voittajan nimen tällä sivulla.

 

24. Päivän arvoitus

Tämä rantatontti sijaitsee suuren vesistön rannalla, jolta voit päästä aina Suomenlahdelle saakka. Kohteella on pinta-alaa 3100 m2 ja rakennusoikeutta jopa 200 m2. Tämän paikkakunnan alueelta löydät Lapinvuoren kalliomaalauksen sekä Kummakiven. Kohteen kartalta löydät Kivikkoniemen.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Ruokolahti Saimaa Valkinsalmi, kortteli 2, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Pirjo Salmela

Luukusta paljastui myös Suunto 3 Fitness - urheilukello! Onnea Pirjolle!

 


23. Päivän arvoitus

Tämä rantatonttikohde sijaitsee ison vesistön rannalla kangasmaastossa. Kohteen sijaintikunta on saaristokunta ja jonka pinta-alasta on vesistöjä jopa 36% ja rantaa 3000 km. Kissaeläimen voit löytää kohteen nimestä. Parkonmäen löydät kohteen kartalta.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Puumala, Saimaa Parkonniemi, kortteli 2, tontti 4

ARVONNAN VOITTAJA: Päivi Noppari

 


22. Päivän arvoitus

Tämä etelään avautuva ja korttelin reunimmainen rantatontti sijaitsee latuverkostojen ja maastopyöräreittien läheisyydessä. Hyvin lähellä on myös Uhnionrinteen luonnonsuojelualue, jolta löydät pirunpeltoa, lehtomaista metsikköä ja lähteitä. Kohteen kartalta löydät Huttukuusensaaret. Tämän paikkakunnan nimikkokasvit ovat iiro ja vaivero.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Pieksamäki Kivinen, kortteli 2, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Arto Paukkunen

Luukusta paljastui myös Suunto 3 Fitness - urheilukello! Onnea Artolle!

 


21. Päivän arvoitus

Tämä koivuvaltainen ja järeäpuustoinen rantatontti sijaitsee lahdenpohjukassa kallioisessa maastossa. Luonnonnähtävyyksistä Kolvanuuron ja Helvetinportin löydät kohteen paikkakunnalta. Kohteen järvi kuuluu Vuoksen vesistöön ja Naurisvaaran löydät kohteen kartalta.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Joensuu Eno Jäsys Alapihanlahti, kortteli 2, tontti 2

ARVONNAN VOITTAJA: Lotta Lehtinen

 


20. Päivän arvoitus

Tällä ilta-aurinkoon avatuvalla rinnetontilla on pinta-alaa n. 8500m2. Eläinpuisto ja retkeilyreititkään eivät ole kaukana. Kyseinen eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto ja siellä voit tavata mm. lumileopardin. Kohteen kaupungin vaakunasta löydät kaksi hopeista varstaa ja kohteen järven nimestä löydät synonyymin sanalle keihäs.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Keuruu Nuolijärvi, kortteli 1, tontti 5

ARVONNAN VOITTAJA:  Marko Suutarinen

 


19. Päivän arvoitus

Tällä tasamaastossa sijaitsevalla rantatontilla on pinta-alaa yli 7000 m2 ja se avautuu ilta-auringon puolelle. Purnuvuoren laskettelukeskus sijaitsee vain 5 km päässä. Kohteen sijaintikunta esiintyy leikillisesti Suomen ainoana kuningaskuntana. Kohteen järven nimessä esiintyy kiviaines, jota käytetään erilaisiin rakentamistarkoituksiin.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Hartola Iso-Kalliojärvi, kortteli 2, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA:  Arja Anttila

 


18. Päivän arvoitus:

Tällä rantatontilla on rakennusoikeutta 300 m2 ja sillä lapsiystävällinen ranta. Tontti on rakennettavuudeltaan tasaista maastoa ja se on korttelin reunimmainen tontti. Kohteen järvi on nimetty naisen nimellä. Kohteen sijantikaupungin läpi kulkee Sininen tie ja kaupunkia kutsutaan järvien ja koskien pitäjäksi. Kaupungin nimessä esiintyy myös sana, joka tarkoittaa tiheää nuorta lehtipuumetsikköä.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Viitasaari Kaijanjärvi, kortteli 2, tontti 4

ARVONNAN VOITTAJA: Arto Paukkunen

 


 

17. Päivän avoitus:

Tällä kangasmaastossa sijaitsevalla mäntyvaltaisella rantatontilla on rakennusoikeutta 250 m2. Kohteen kunnassa on runsaasti järviä ja suurimmat niistä ovat Puula ja Suontee. Paikkakunta on kuuluisa sahtikulttuuristaan ja Joutopäiviäkin täällä vietetään. Kohteen järven nimi on sama kuin kunta pohjoisessa Keski-Suomessa.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Joutsa Kivijärvi, kortteli 2, tonttia 2

ARVONNAN VOITTAJA: Matti Virtanen

 


16. Päivän arvoitus: 

 

Tämä ilta-aurinkoon avautuva rantatontti sijaitsee rauhallisen metsäjärven rannalla. Tontin läheltä löytyy monenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia kuten koskikalastus Hilmonkoskella ja patikointimaastot Pyhä-Häkin kansallispuistossa. Suositussa mökkikunnassa on rantaviivaa yli 400 km ja istuimen synonyymin löydät kohteen nimestä.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Kannonkoski, Penkkilampi, kortteli 2, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Anitta Westerlund

 


 

15. Päivän arvoitus:

Tältä rantatontilta löydät rakennusoikeutta ympärivuotiseen asumiseen jopa 450m2. Tontti on lähellä taajaman ja kaupungin palveluita. Kunnan suurimmat järvet ovat Kyynämöinen ja Sääkspää. Tämä kunta on ollut myös maakuntansa yksi muuttovetoisimmista kunnista. Laavun löydät tontin välittömästä läheisyydestä. Voimakkaan synonyymin löydät kohteen järven nimestä.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Uurainen Vahvajärvi, kortteli 1, tontti 2

ARVONNAN VOITTAJA: Mirka Karttunen

Luukusta paljastui myös Suunto 3 Fitness - urheilukello! Onnea Mirkalle!

 


 

14. Päivän arvoitus:

Tämä rantatontti toteuttaa ominaisuuksillaan haastavimmatkin haaveet. Tontti on suuren vesistön rannalla erittäin runsaalla rakennusoikeudella ympärivuotiseen asumiseen ja lähellä taajaman palveluita. Kohteen sijaintikunnan nimi tarkoittaa pientä järveä, jonka läpi virtaa joki. Kunnan perinneruokaa näissä vaaramaisemissa on mm. perunakukko. Kohteen järvi on Suomen neljänneksi suurin järvi.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Juuka Pielinen Louhiniemi, kortteli 1, tontti 2

ARVONNAN VOITTAJA: Urpo Hartikainen

 


 

13. Päivän arvoitus:

Tämä kirkasvetisen järven rannalla oleva rantatontti sijaitsee alle 200 km päässä pääkaupunkiseudulta ja tontilla on oma hiekkaranta. Repoveden kansallispuistoon on n. puolen tunnin ajomatka. Kohteen kaupungin alueelta löydät myös erään tehdasmuseon, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungin nimikkokasvi on kanerva.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Kouvola Suuri-Hautajärvi, kortteli 18, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Katri Nikander

 


 

12. Päivän arvoitus:

Tämä rantatontti on korttelinsa reunimmainen ja sillä on varsin järeä tukkipuusto. Kohteen sijantikunnasta löydät Kärnäkosken linnoituksen ja kunnan vaakunasta sorkka-auran. Vetisen pisaran synonyymin löydät kohteen järven nimestä ja kohteen kartalta Taskulahden.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS:  Savitaipale Kyynelmys, kortteli 8, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Antti Elomaa

 


 

11. Päivän arvoitus:

Tällä rantatontilla on kovapohjainen ranta lahden pohjukassa ja se on kallioisessa maastossa. Tontilta pääset Pieliselle, Pyhäselälle ja aina Saimaalle asti. Suomen tunnetuin kansallismaisema on noin tunnin ajomatkan päässä. Kohteen paikkakunnan nimikkokasvilajeja ovat herkkutatti ja juurtokaisla.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Joensuu Eno Pielisjoki Jäsys, kortteli 11, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Eero Takala

 


 

10. Päivän arvoitus:

Tämä hiekkarannalla ja kilpikaarnaisilla männyillä varustettu rantatontti sijaitsee hyvin lähellä kulttuuritarjontaa ja palveluita. Kohteen kaupunki on kuuluisa lörtsyistään ja 1400-luvulla rakennetusta linnastaan. Kyseisen linnan löydät myös kaupungin vaakunasta.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Savonlinna Suurijärvi, kortteli 1, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Ahti Leminen

Luukusta paljastui myös ensimmäinen Suunto 3 Fitness - urheilukello! Onnea Ahdille!

 


 

9. Päivän arvoitus:

Tällä runsaspuustoisella rantatontilla on lapsiystävällinen ranta ja tontti on lähellä kaupungin palveluita. Kohteen sijaintikunnan vaakunasta löydät ilveksen ja Ilves-reittejä pitkin pääsetkin patikoimaan ja nauttimaan alueen luonnosta. Kohteen kartalta löydät Myllynlahden.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Janakkala Isojärvi, kortteli 32, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Soile Kuljukka

 


 

8. Päivän arvoitus:

Tämä ilta-aurinkoon avautuva rantatontti sijaitsee reittiveden äärellä ja sillä on sähköliittymä valmiina. Tontti on rinnetontti ja sillä on järeä puusto. Kohteen paikkakunta on entinen Suomen kaupunki, joka liittyi kalakukoistaan kuuluisaan kaupunkiin vuoden 2017 alussa. Kohteen kartalta löydät Petäjäniemen ja Paasikosken.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Kuopio Juankoski Paasikoski Kortteli 1 Tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Elina Jalkanen

 


 

7. Päivän arvoitus:

Tältä koskikalastajan unelmakohteelta löydät runsaasti rakennusoikeutta ja se on lähellä taajamaa. Tämä rantatontti on korttelin reunimmainen tontti ja tontille on mahdollista ostaa lisämaata kohteen vierestä. Tämän kunnan alueelta löydät seuraavat kalastuskosket kuten Huopanankoski, Keihärinkoski, Kärnänkoski, Kymönkoski, Kellankoski ja Kyrönpuro.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Viitasaari Vuosjärvi Kortteli 1 Tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Henrik Askola

 


 

6. Päivän arvoitus:

Tämä rantatontti sijaitsee erittäin ison vesistön rannalla hyvin lähellä taajaman palveluita. Tontin mukana myydään n. 4,7 ha lisämaata järeän puuston kera. Tarinan mukaan 1860-luvulla tällä järvellä mellastivat Suomen sisävesien ainoat järvirosvot. Kohteen kunnan vaakuna on saanut aiheensa tervanpoltosta ja tervakaupasta.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Paltamo Oulujärvi Kortteli 1 Tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Tommy Svens

 


 

5. Päivän arvoitus: 

Tämä rantatontti on mäntyvaltainen rinnetontti, jonka ranta avautuu etelään. Isojärven kansallispuiston retkeilyreitit ovat n. 1 h automatkan päässä kohteelta.Kohteen sijanitikunta on väkiluvultaan Pirkanmaan maakunnan pienin kunta. Kunnan vaakunassa on punainen vuota ja kultainen havunoksa. Kohteen kartalta löydät Suinuniemen.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Juupajoki Suinun Väihi kortteli 1, tontti 1

ARVONNAN VOITTAJA: Sakari Rantala

 


 

4. Päivän arvoitus:

Tämä rantatontti sijaitsee saaressa, joka on yksi Saimaan suurimpia. Kohteen kunnasta löydät yli 700 saarta ja Syrjäsalmen kalliomaalaukset. Tontilla on pinta-alaa n. 4500 m2 sekä rakennusoikeutta on 200 m2. Tontin vierestä on mahdollista ostaa lisämaata ja kohteen kartalta löydät Tyrynvuoren.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Puumala Hurissalo Pölöselkä  kortteli 6, tontti 2

ARVONNAN VOITTAJA: Anne Metso

 


 

3. Päivän arvoitus:

Tällä rantatontilla on taajaman palvelut lähellä ja se sijaitsee ison vesistön rannalla reittivesien äärellä. Kunta jossa kohde sijaitsee, on yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista. Kunnan vaakunasta löydät kaksi petäjää. Kalastuksesta innostuneille erityisesti Kuomiokoski ja Kuomiojoki tarjoavat mielenkiintoisia kalastusmahdollisuuksia lähellä kohdetta.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Mäntyharju Kallavesi Lyytikkälä Kortteli 12 Tontti 3

ARVONNAN VOITTAJA: Liisa Kokko

 


 

2. Päivän arvoitus:

Tällä rantatontilla on oma hiekkaranta ja sillä on runsaasti rakennusoikeutta. Tontille on mahdollista rakentaa omakotitalo ympärivuotiseen asumiseen iso vesistön rannalle. Kohde sijaitsee kaupungissa, jonka nimikkoeläinlajeihin kuuluu mm. rupimanteri ja nimikkokasvilajeihin herkkutatti.Kohteen kartalta löydät Pappilanniemen sekä Luotsiniemen.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Joensuu Eno Ahveninen kortteli 3, tontti 2

ARVONNAN VOITTAJA: Mirva Poutiainen

 


 

1. Päivän arvoitus:

Tämän puustoltaan mäntyvaltaisen rantatontin pinta-ala on yli 7000 m2 ja sen ranta on varsin lapsiystävällinen. Kunta jossa kohde sijaitsee kutsuu itseään Suomen "viralliseksi" Juhannuskaupungiksi. Kunnan vaakunaa koristaa kaksi keihään kärkeä. Tämän tontin esittelykartalta löydät kolme niemeä.

Mikä on kohteen nimi ja missä se sijaitsee?

OIKEA VASTAUS: Virrat Seinäjärvi Kortteli 1 Tontti 1

ARVONTAVOITTAJA: Tuula Miettinen